Els descobriments de la prehistòria

Els fils conductors, són les grans preguntes que ens motiven o ens porten a iniciar un projecte. Acabaran convertint-se en eixos vertebradors del projecte, ja que el que farem serà intentar donar resposta a aquestes grans preguntes. Normalment no són simplement preguntes tècniques o culturals; sinò que engloben quelcom més: aprenentatges étics, emocionals, pràctics, etc.

Un dels fils conductors del projecte Ubuntu de la prehistòria era sobre els descobriments d’aquella época i com ens afecten avui en dia.

Posem a prova la nostra capacitat d’empatia. Ens transformem en homes i dones del Paleolític i representem algunes escenes de la vida quotidiana. Descobrim que en el dia a dia d’aquests poblats, no existien les comoditats d’avui. No tenien cuina, ni calefacció, ni aigua calenta o llum.

Una cosa molt necessària que es va descobrir en aquells temps va ser el foc. Però com es feia? Intentem aconseguir-ho fregant pals i pedres, però comprovem les dificultats que existien per aconseguir-ho…

el-foc.jpg

En assemblea, és a dir, reunits en gran grup i debatent, fem deduccions sobre les utilitats del foc, la importància que tenia en aquella etapa de la història i els usos que hi donem ara a aquest descobriment de llavors:

  • Per escalfar-se
  • Per il.luminar a les nits
  • Per cuinar
  • Per espantar animals

Finalment, hem realitzat unes manualitats relacionades amb el descobriment del foc: torxes i fogueres.

Un altre gran invent que ens suscita interès, és el de la roda. Quines coses porten rodes? Perquè hem d’agrair aquest gran descobriment als nostres avantpassats? Què fariem sense elles?

D’aquest tema han sorgit moltes aportacions! Hem investigat amb les joguines i el material la classe, hem dibuixat el que pensàvem entre els companys del grup cooperatiu i, finalment, ho hem posat tot en comú per aprendre molt més, tot escoltant les idees dels altres grups.

Ha estat molt enriquidor!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s